Op deze website vind je een checklist waarmee je bronnen op betrouwbaarheid en bruikbaarheid kunt testen.
De Kennisrotonde is een uniek loket voor de beantwoording van jeugd- en onderwijsvragen met kennis uit onderzoek, en is onderdeel van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).
Onderwijskennis verbindt onderwijsonderzoek en de onderwijspraktijk, om zo je de mogelijkheid te bieden om met kennis uit onderzoek je dagelijks werk te verbeteren. Hier vind je: wetenschappelijke inzichten, publicaties, kennisbronnen en tools.
Het NPO is een website die gericht is op interventies om de achterstanden die ontstaan zijn als gevolg van de coronapandemie te niet te doen. Centraal staan hier bewezen effectieve interventies en de al eerdergenoemde menukaart.
OnderWijs met Kennis helpt leraren bij het zoeken, selecteren, beoordelen en toepassen van kennis ter verbetering van de eigen onderwijspraktijk. Met deze webtool kunnen leraren hun competenties hierin vergroten, daardoor meer onderbouwde onderwijskundige keuzes maken en hun onderzoekende houding versterken.
Het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs is een periodiek langlopend onderzoek onder scholen. Het wordt uitgevoerd in opdracht van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).
Vanuit verschillende perspectieven zijn in co-creatie zes thema’s geselecteerd. Voor elk thema is een zogenoemde 'gamechangers' uitgewerkt. Hiermee is de Kennisagenda een belangrijke bouwsteen voor het NRO-onderzoeksprogramma ‘Kennis voor onderwijs van de toekomst'.
Op dit platform voeren besturen, scholen, hogescholen en universiteiten samen onderzoek uit gericht op onderwijsontwikkeling en gebaseerd op vragen uit de onderwijspraktijk.
Paragraaf 7.4
Instrument voor de versterking van de kwaliteit van de dialoog in werkgroepen.