1. Geef een korte omschrijving van de taakstelling van de JGZ. Waar richt de JGZ zich op, en hoe wordt hier invulling aan gegeven?
  2. Raadpleeg de richtlijn Samen met ouders en jeugdige beslissen over passende hulp. Deze richtlijn gaat in op het proces van beoordelen en beslissen over hulp bij vragen en problemen in de opvoeding en ontwikkeling van jeugdigen van 0 tot 18 jaar (eventueel verlengd tot 23 jaar). Welke aanknopingspunten voor samen beslissen zie je waar de JGZ bij aan kan sluiten en haar voordeel mee kan doen?
  3. De school levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het programma Gezonde School helpt scholen bij het stimuleren van een gezonde leefstijl onder hun leerlingen. Dit is van belang voor de toekomst van de leerling zelf en voor onze samenleving als geheel. In 2019 is een onderzoek van start gegaan naar de effectiviteit van de Gezonde School-aanpak, met als doel deze aanpak in de toekomst te kunnen optimaliseren. Raadpleeg op de website van ZonMw de themapagina Opvoeding en Onderwijs en ga op zoek naar de (tussentijdse) opbrengsten van het onderzoek naar de Gezonde School-aanpak. Hoe wordt de aanpak onderzocht? Welke (bestaande) monitors worden benut? Wat is de inbreng van jeugdigen, ouders en leerkrachten in het onderzoek?
Laatste wijziging: woensdag, 31 mei 2023, 12:39